Vojin blog

Dogodilo se na današnji dan ....

voja | 25 April, 2008 16:26

7:00.Doneo sam jaja iz prodavnice i dao ženi da ih ofarba.Pri tom sam joj napomenuo : - Nemoj kao što znaš, nego sa ovim jajima nežno.

7;15.Seo sam,srknuo kaficu i počeo da čitam novine.

- Kako se izbori približavaju, sve je više tuča stranačkih aktivista.Najnoviji incident, kada je na jednog aktivistu koji je lepio plakate pucao aktivista druge stranke, osudile su sve političke partije.A pošto se pomenuti incident dogodio noću, sumnja se da bi to mogao biti i povratak u mračne devedesete.Lično mislim da pored stranaka ovakve incidente bi trebalo da osude i sudovi, kako ovo njihovo saopštenje ne bi bilo još jedan pucanj u prazno.

- Policija je uspela da obezbedi '' zaštićenog svedoka'' koji je spreman da svedoči protiv ''duvanske mafije''.Sad jedni tvrde da su šverceri svoje ispušili,drugi opet da su oni glavni ''zdimili'', a treći da će tu još biti dima.A gde ima dima, ima i vatre, pa sam zato uzeo upaljač, upalio cigaretu ( ovu legalnu i oporezovanu) i pomislio kako mi je sada savest čista a pluća zadovoljna.

- U poslednje vreme mnogo hapse direktore raznih preduzeća, pa se ja već pomalo plašim i za grupu '' Direktori''.Doduše, kod ovih su malverzacije sa utajom poreza otkrivene tek kada su napravili vile na tri sprata.U akciji '' Pevac'' pohapšeni su proizvodjači živinskog mesa.O pomenutom pevcu ništa ne pišu, ali se zna da je akcija izvedena u cik zore, takoreći pre prvih petlova.Jer i naša policija zna da samo onaj ko rano rani, može svih 17 odjednom da zgrabi.Uhapšen je direktor '' Agroživa '' i još njih sedamnaest, sve sami direktori.Zamera im se da su u firmama koje uzgajaju piliće, iste očerupali.

- Pišu kako je g.Bubalo bio na čelu Ministarstva za poljoprivredu i privatizaciju kada se prodavala Luka Beograd, a da sada neće da se javi i da odgovori na neka pitanja koja bi mu novinari rado postavili.Još poručuju iz njegovog kabineta da će ministar na sva novinarska pitanja odgovoriti na nekoj od konferencija za štampu, verovatno onoj na kojoj će reći '' to nije tema ove konferencije''.Nit Luk jeo,nit Luk mirisao...a kažu da se luk oseća...

- Sa poligona '' Veliki alas '' kod Čente ukradena četiri tenka ( petom fali samo cev). To nije mogla neka sitna riba da uradi, mada se optužuju sakupljači sekundarnih sirovina.Mene lično brinu neke druge sirovine u vojsci(koje se dobro čuvaju),a koje se u tekstu ne spominju.Inače vojska prodaje i T – 55 po ceni od 130 evra po toni, pa ako uspem nešto da uštedim ovaj mesec, možda nešto i pazarim...

- Dalje pišu kako će 4.maja ispred Starog dvora na '' Svadbi za maštanje'', 400 parova reći sudbonosno '' da''.To će biti brak iz ljubavi.Doduše ništa ne pišu da li će 12.maja u zgradi preko puta biti '' Svadba za ne poverovati '', kao i to ko će potpisati predbračni ugovor.To bi bio brak iz računa.

                                          *****

- Farbaš li ta jaja?- pitam ženu.

- Mene nešto mrzi, zašto mora?

- Zato što mržnja ne može da pobedi ljubav!

- Ljubav!- ponovi žena i poče da pucketa prstima.- Kako si mudar.

- Zato što glupost ne može da pobedi mudrost. – nastavljam.

- Mudro- opet će ona – je li to istina?

- Zato što laž ne može da pobedi istinu.

- Istina, a i pravedno bi bilo – nadovezuje se.

- Zato što nepravda ne može da pobedi pravdu!

 

Beograd  25.04.2008 god.

 

 

                                 ******

Komentari

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

vladica | 25/04/2008, 16:58

Vojo , gledam već danima kako romi provoze pored moje firme staro gvožđe , sekundarnu sirovinu , pa razmišljam da su oni sada najbolji čistači grada ... nema više po dvorišima onih istrulelih madraca , zarđalih cevi , trulih lopata. Kako su počeli preteći će te , odkupiće tenkove pre tebe !

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

lilanina | 25/04/2008, 17:04

Sila si. Nekako uspevas da se nasmejem na stvari koje me obicno kad ih sama citam strasno razljute...
Salute:)))

sanjalice

sanjalice | 25/04/2008, 17:37

Jao Vojo gde si bio pre neki dan ka su mi na vrata došli iz jedne stranke da pitaju da li ću na glasanje?Probaću da naoišem,al imam tremu od tebe,ha,ha,ha!

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

sanjarenja56 | 25/04/2008, 17:42

Lep način da ispričaš dnevne događaje! Sa dosta zdravog humora.

vladica

voja | 25/04/2008, 19:44

Baš sam pre neki dan jednom romu rekao kako nemam ništa da mu dam, a da ja još uvek nisam za staro gvoždje...pa kako je krenulo, teško da ću da skupim za cev i pola kupole od tenka,..ha,ha...pozz.

lilanina

voja | 25/04/2008, 19:53

a koga ne razljute,to se zove afekat...ali ja želim da ljudima pokažem život sa vedrije strane...da te stvari ne shvataju previše ozbiljno,da ne dozvole da im život prodje razmišljajući o njima...nego da tačno toliko misle o njima koliko oni misle o nama...

sanjalice

voja | 25/04/2008, 19:56

to je ova akcija od vrata do vrata...ja sam o tome napisao već dve tri priče...mislim da je i ovde na mom blogu '' Paja ''...inače slobodno napiši...ja sam kao kritičar jako blag...uvek napišem da je super...pa mnogi u to poveruju ( he,he...šalim se naravno...tebi ću napisati da je grozno...heh..)

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

voja | 25/04/2008, 19:58

Društvo nam je bolesno, ali nam je humor zdrav...to je ono što nas teši...pozz.

sanjalice

sanjalice | 25/04/2008, 20:35

Vojo,Vojo,baš si vrag!:)))

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

bubi | 25/04/2008, 22:00

Duhovito:)))...pravi ugao gledanja na svakodnevna desavanja:)

sanjalice

voja | 25/04/2008, 22:00

-zato što je istina...negde tamo..( reče još davno agent Molder)....ima u tome istine...pozz.

bubi

voja | 25/04/2008, 22:32

Drago mi je da ti se dopalo...hvala za komentar...

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

Baladašević | 26/04/2008, 11:27

Voj-khan-e, da nije istinito, bilo bi lepo smejati se. Ovako samo kiselo možemo da konstatujemo da i dalje živimo u haosu, a da mu se kraj ne vidi. Nema one motke, a ni stranog tiranina da se udružimo u mrđnji prem anjemu, kad već u ljubavi, slepci, ne umemo. Sretan ti praznik, odmori se lepo i voli svoje drage. Pozdrav iz ravnice!

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

Pinokio | 26/04/2008, 11:44

Bas se nasmejem kad twe procitam. Lakse mi ovako da mislim o problemima u zemlji.

Baladašević

voja | 26/04/2008, 20:15

Hvala za čestitku i tebi takodje...inače radim u crkvi, tako da cele ove nedelje imam puno posla, nema za mene odmora bar do srede...pozdrav i za tebe iz Beograda...

Pinokio

voja | 26/04/2008, 20:16

Ajd nemoj da lažeš...ne zovu tebe džabe Pinokio...he,he...šalim se...drago mi je da ti se svidja...

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb