Vojin blog

Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

voja | 01 Maj, 2008 16:25

Srk ...

 

Dok srčem prvu jutarnju kafu, nešto razmišljam, konačno dodje i taj 1 maj.Baš sam mu se obradovao...danas je plata...

 

Srk ...

 

Inače, radim u Crkvi, pa imam tu privilegiju da na današnji dan prvi upalim sveću ( za zdravlje).Negde do podneva sam relativno slobodan, a onda navale, svi oni što se vraćaju sa Avale ( eh, te puste rime ), čije su firme odavno upokojene, nade ukopane, snovi prežaljeni, a pravda sahranjena, da i oni na današnji dan upale sveću.

 

Srk ...

 

A nije ni tako davno bilo kada je 16.000 policajaca grada Čikaga ( što bi rekao Zoran ), pokušalo da rastera skup nezadovoljnih radnika, koji su tražili da radno vreme bude osam časova.I kao što se zna, uspeli su u svojoj nameri.Vek kasnije, radnik u Srbiji se izborio za skoro iste privilegije. Svaka od dve smene koje radi u toku istog dana traju po osam časova, a oni koji rade samo jednu smenu, uživaju u privilegiji desetočasovnog radnog vremena.Za one neprijavljene ( kakvih je neki kažu najviše ), kraj radnog vremena odredjuje trenutno raspoloženje poslodavca.Sve u svemu...Živeo Prvi maj!...

 

Srk ...

 

Sreća moja da je Crkva odvojena od države, tako da nemam problema sa radnim vremenom.Istina nemam slobodne dane ali imam slobodno vreme.Ja sam se odavno izborio za dvočasovno radno vreme. I mislim da je to pošteno.Ako se u prošlom veku radilo osam časova, u ovom sa napretkom tehnologije i robotizacijom proizvodnje, logično bi bilo da bude četvoročasovno.Tada bi se nezaposlenost prepolovila ( doduše i plate), ali bi svi ( da citiram V.Ilića) nešto (k)raduckali.Molim naše uvažene sindikate, da ovakav jedan predlog ubace u svoj program, ako misle da ih neko shvati ozbiljno.

 

Srk ...

 

A ako se ovaj predlog nekad i ostvari, ja sa moja dva sata radnog vremena, još uvek idem ispred svog vremena.Dodjem mu kao neka avangarda...Čak sam primetio da mi se i trudnice sa nekim posebnim poštovanjem javljaju...pa da...

 

Srk ...

 

Što se štampe tiče, čitam ove bajate vesti od juče, koje su mi nekim čudom promakle.Šta ću, juče bio dvobroj, pa danas i novinari odmaraju ...

 

Srk ...

 

Od ovih najkrupnijih naslova, vidim da je Vuk izjavio : '' Poraz narodnjaka je pobeda Srbije ''. Ne znam šta bi na ovo rekli zabavnjaci ( ovi što se zabavljaju o tudjem trošku ), ali ja kao stari roker mislim da za politiku treba imati sluha.

 

Srk ...

 

Za 1.maj će najmladji beogradjani biti u prilici da se na Adi druže sa glumcem, kome je namenjena uloga Robinzona. Lepo je to, samo mislim da će pomenuti glumac uskoro ostati bez posla.Jer mnogo je jaka konkurencija ( doktori,inžinjeri,naučnici..i.t.d).Posle dvadeset godina preživljavanja na pustom ostrvu, svi smo pomalo postali Robinzoni.Samo nam još fali crni Petko.

 

Srk ...

 

Dragan Džajić još nije saslušan već je zbog bolova u ledjima prebačen na VMA. Eh, ni policija nije više što je ( i kako je) bila.Nekada su ledja bolela tek kada te saslušaju.

 

Srk ...

 

Švajcarski proizvodjač satova '' Romen Žerom '', za samo 48 sati, rasprodao je ograničenu količinu satova koja ne pokazuje vreme, ali pokazuje kad je dan a kad noć.Ne piše da li su i kupci bili ograničeni, mada su se neki poveli za tim da sat koji ne pokazuje vreme treba kupiti na vreme.Inače sat je pravljen samo za bogate, i prodavan je po ceni od 190.000 evra, pa sam došao do zaključka da ja nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari.

 

Srk ...

 

Još se vodi mrtva trka izmedju Hilari i Baraka, mada ja gajim simpatije prema Oboma.

 

Srk ...

Kako počeh tako i da završim.Za razliku od 1 maja,drugi maj( a i još neki dani u maju) je mnogo značajniji praznik za većinu prasića, i po neku svinju.Bar ovde kod nas...

 

Srk ...

 

Beograd 01.05.2008 god.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb