Vojin blog

Dogodilo se na današnji dan ....

voja | 13 Maj, 2008 16:50

7:00 – Ustaj ćale ! – dere mi se Perica na uvo i ćuška me u rebarca suva. – Evo doneo sam novine!

- Što me budiš sad kad mi je najsladje, - odgovaram, i trljam krmeljive oči – sanjao sam da je Tadić pobedio.

- Pa on i jeste pobedio.Samo nema skupštinsku većinu.

- A kod mene ( a i kod njega ) u snovima je imao.Sad si me zeznuo, opet si me vratio u stvarnost ( a i njega ) – pričam mu ja i milujem ga po pametnoj glavici, sa željom da ga bar malo povučem za uši.Ipak odustajem.

7 : 30 – Nemam volju da čitam novine pa pitam Pericu šta pišu.Kakve su prognoze.

- Pa vidiš ćale, – počinje Perica – što se DS – a tiče, teško da će namaći većinu sa ovom srodnom strankom za koju je mislio da neće preći cenzus pa im je obećao koaliciju posle izbora, a sada im poručuje da nemaju dovoljno poslanika. Tako da se to odlaže za nikad.Pre će biti da će se udružiti sa SPS-om, jer kako čitam ( a i neki analitičari se slažu ) da Dačić i Drkonjić nisu više oni isti što su nekad bili ( ovo se ne odnosi na kilažu ), to je sada novi reformisani SPS koji je evropski orijentisan.

- Pazi kako čitaš, nemoj da gutaš slova...- opominjem ga ja – Valjda Mrkonjić ...

- Pa da...vidi stvarno...nisam ni primetio – vadi se Perica. – Tadić će pokušati da Koštunici otkine nekog od njegovih prirodnih partnera, što je malo neprirodno, a ovaj će pokušati da njemu uzme nekog iz manjina ( neki ugalj što se lako loži ) da bi namakao skupštinsku većinu.

- Znači PUPSli smo, kad SPS treba da nas vodi u Evropu – sa nevericom konstatujem ja.

- Ne mora da znači – zamišljeno nastavlja Perica – Ako je tačno da ova prirodna koalicija( sa Vojom , i jednim i drugim) već duže vreme sedi na Ivici kofera, možda je dovoljno da se samo zaljulja jedna od tri palme na otoku sreće pa da se dodje do većine. Mada ja lično mislim da bi nas penzioneri najbrže odveli u Evropu.Jeste da idu nogu pred nogu, ali to je dvaput brže nego što smo do sada išli.

- Zar Krkobabić?- ne prestajem da se čudim.

- Pa da...ali samo pod uslovom da mu umesto Djelića na pregovore pošalju pregovarački tim sa nekom babom na čelu. I ako zaista ima neke istine u tom njegovom prezimenu, mislim da je svaka vrsta dogovora moguća – filosofira dalje Perica.

- Ma nemaš ti pojma – odgovaram mu ja – a šta će biti sa ovim što mu je dupe sraslo sa foteljom?

- To se i ja pitam – reče Perica, i počeša se tamo gde ga je verovatno najviše zasvrbelo u tom trenutku – a verovatno i on....

 

8:00 – I tako prodje još jedno glasanje.Sad kad nešto razmislim, izgleda da sam džabe glasao za Džaju.Bilo mi nešto žao, pa rekoh, hajde da za izvadim iz zatvora.Kako su krenuli da mu produžavaju pritvor, na kraju će propustiti evropsko prvenstvo u fudbalu, a čitao sam da su mu već bili rezervisali mesto u svečanoj loži za finalnu utakmicu.Sad ne bih da se namećem, ali šteta bi bilo da to mesto ostane prazno....

13.05.2008 god. Beograd

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb