Vojin blog

Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

voja | 17 April, 2008 13:42

Srk...

 

- Ženo, slušaj ovo. – govorim ženi, (koja u kuhinji sprema pitu-zeljanicu, čula negde da bi to moglo biti potencijalno dobro jelo za čoveka u mojim godinama) i čitam joj tekst iz Blica – Volfgang Cober (55), farmer iz Naumburga u Nemačkoj, koji se oženio ženom koju je upoznao preko interneta,traži poništenje braka jer se ispostavilo da je u pitanju muškarac.'' Oduševio sam se kada sam upoznao Rendi Viktoriju, koja je u prirodi izgledala lepše nego na slikama.Pre venčanja smo se samo ljubili, ali mi je Rendi prve bračne noći otkrila da ima muški polni organ.'' – žali se razočarani mladoženja a prenose svetski mediji.Kako ti se čini ova vest?

- Meni se čini da je on imao sreće. – odgovara mi žena.

- Kako to? – čudim se ja.

- Pa tako lepo, on je to otkrio prve bračne noći, a šta misliš da mu je to promaklo prve pa da je otkrio tek druge bračne noći, to bi tek bila tragedija.Možda bi ga to neprijatno saznanje tad više bolelo.

- Da znaš da si u pravu.- odgovaram ja – I samo da znaš da sam posle ovog teksta čvrsto odlučio, da ako se nekad budem ponovo ženio, ženu nikako neću tražiti preko interneta....pa da...

 

Srk ...

 

- Šta još piše? – interesuje se žena, dok mi donosi teglu meda ( i pogledom kao da mi kaže, ovo sve da pojedeš), čisto da malo zasladim uz kafu.

-Majku mu,šta ti je ovaj svetski džet – set. –čitam ja dalje vesti. -Bivši nemački savezni kancelar Helmut Kol najavio je da će se oženiti sa svojom dugogodišnjom saputnicom dr. Majke Rihter ( 43).Kao razlog za takvu odluku navodi to da najviše voli da zaspi u toplom Majkinom krilu, a na pitanje jednog novinara da li u njegovom životu postoji još neka žena, bivši kancelar spremno odgovara : - Samo jedna je Majka!...Simpatičan neki čovek ovaj Kol, mislim se ja...ljubi ga Majka...Pod stare dane podetinjio....još samo da traži da sisa...pa da...

 

Srk...

 

- A jel ima nešto o Putinu? – interesuje se dalje žena, i vidim da u zeljanicu ubacuje i mlevene orahe, valjda malo da začini.

- Ima i o njemu. – odgovaram i nastavljam sa čitanjem – Za razliku od Kola, za Putina pišu da se razveo i da je u ljubavnoj aferi sa jednom bivšom atletičarkom a sadašnjom poslanicom u ruskoj Dumi.Sve ovo prenose svetske agencije pozivajući se na tekst objavljen u jednim ruskim novinama.E sad neki tvrde da je sve to novinarska patka , drugi da je u pitanju neka guska a treći nagadjaju kakav bi mogao biti konačan ishod, kada se u zatvorenom prostoru sastanu takve dve olimpijske discipline kao što su džudo i atletika.Od svega je samo jedno sigurno, da vlasniku novina koji je objavio tu vest hoće da uvale patku, jer mu prete gašenjem lista, što je još jedan pokazatelj da je Rusija jedno demokratsko društvo sa tendencijom da jednog dana dostigne i ovaj naš nivo....

-Jesi li nešto pričao o patki, ne čujem te dobro? – dere se žena iz kuhinje i stavlja malo ruzmarina u pitu da začni celu stvar.

 

Srk ...

 

- A jel ima i neka vest iz zemlje.Lako je tim strancima da se zezaju, šta rade ovi naši? – pita žena i ubacuje pitu u tek zagrejanu rernu.

- Toga ima koliko hoćeš.Evo ovi naši u kampanji se prepucavaju ko je dobio od države stan a ko nije.Čiji je veći a čiji je manji ( misli se valjda na stan).Ko je otkupio a kome je dat na korišćenje.Mislim da će se teško sve to razjasniti.

- Zašto pita razočarano žena.

- Zato što istina odavno ne stanuje ovde...

I nemoj stalno da me zapitkuješ nego slušaj dalje moje mudre misli možda nešto i naučiš...

 

Srk ...

 

Sve je više onih koji misle da učesnici prljave kampanje u stvari nemaju tri čiste..

 

Srk ...

 

Onda dalje.. Stranke vešto kriju ko su im najveći donatori, ali ja sumnjam da smo to mi gradjani ove zemlje.Od kako samo dobili ove nove račune za struju i telefon, ta me sumnja nikako ne napušta...

- Biće gotova za 20 minuta – šapuće mi žena na uvo, tek da me obavesti kako pita napreduje a da me ne prekine u glasnom razmišljanju.

 

Srk ...

 

Naša je budućnost u poljoprivredi.Sve je više nakrivo nasadjenih...(prmećujem dok čitam rubiku ekonomija).

 

Srk ...

 

Posle najnovije havarije u Zemunu, rezultati zagadjenosti vazduha ni posle dva dana nisu poznati, jedino je sigurno da nema opasnosti po zdravlje gradjana( stvar proverena,država garantuje).Rezultati će se znati za neki dan, čim se vazduh malo pročisti...Znaš šta, mogla bi malo te prozore i da pritvoriš, ne mora baš toliko svežeg vazduha da nam udje u sobu...pa da ...

 

Srk ...

 

- Nuklearno gorivo iz Vinče curi već godinu dana, ali nema opasnosti po bezbednost gradjana(100% sigurno,država garantuje)...Ženo! – derem se ja, jesi li ti meni jutros rekla kako nikad do sada nisi videla tako veliko zelje?.....

- Gotova je – mazno mi šapnu žena na uvo – mogli bi da je probamo dok mi je još vruća....

 

Srk ...

 


Komentari

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

Tekstopisac | 17/04/2008, 16:44

xTRA!

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

voja | 17/04/2008, 16:49

To je kolumna koju postavljam na više od deset sajtova, dvaput mesečno...Drago mi je ako Vam se dopala, mada sam ove nedelje u nekoj gužvi pa sam je pisao na brzinu...mislim da je moglo i bolje, ali može da prodje...pozz.

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

vladica | 17/04/2008, 18:11

ne da može da prođe već je zaista lepo napisano. Čitaoci vole da im se piše jezikom svakodnevnice.

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

donna | 17/04/2008, 18:47

Odlično:)
Srk

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

tuzna | 17/04/2008, 18:57

tuzna

auuu koliko srkova,pa gde nadje toliko kafu??:))

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

Pinokio | 17/04/2008, 19:01

Odo` ja da pravim pitu : ))

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

domacica | 17/04/2008, 19:20

srk, srk, srk, ovo je popodnevna, ali isto iz velike šolje.
jedina zamerka je za ruzmarin u zeljanici, ne svidja mi se ta kombinacija.
Prijatno!

Vladica

voja | 17/04/2008, 19:31

stvarno sam bio u gužvi, još sinoć sam počeo pa sam odustao, nešto nije išlo...a to za stil je tačno, to sam još davno izabrao jer na sajtovima imaš mnogo različitih profila ljudi,od obrazovanja do političkih opredeljenja...pa je ovo nešto što kod većine može da prodje...

donna

voja | 17/04/2008, 19:32

Hvala donna...

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

voja | 17/04/2008, 19:36

Ma kafe ne mogu da se nakupujem...ha,ha,...šalim se...popijem samo dve-tri šoljice jutri i više ništa u toku dana...a to srk služi za prelazak sa teme na temu, a i uklapa se u koncepciju radnje..pozz.

pinokio

voja | 17/04/2008, 19:38

Ako te neko pita kaži mu ništa bez pite...pozdrav...he,he..

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

principessa78 | 17/04/2008, 19:43

principessa78

Uz kafu se drzim bloga i blogera.Sigurna sam da cu je popiti s mirom i rahatom.I to iz one velike solje iz koje normalan svijet pije caj:)

domaćica

voja | 17/04/2008, 19:45

Hvala.Navićićete se vi na mene.U mojim tekstovima ima puno suvišnih reči, ali one nisu tu slučajno.I ja neki put čitam tekst po 5-6 puta da se setim šta sam hteo da kažem.Za ovaj tekst je bitna i rečenica na početku ''potencijalno dobro jelo'', pa onda kroz priču uvodim i nekoliko afrodizijaka(med,orasi, a negde sam čuo i za ruzmarin)...tako da u tom kontekstu to ima smisla...pozdrav za domaćicu i razmisli i o ruzmarinu kad budeš pravila pitu..he,he,...pozz.

principessa78

voja | 17/04/2008, 19:48

Hvala za komentar...i ja iz jedne takve pijem...definitivno smo oboje normalni...ha,ha...pozz.

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

domacica | 17/04/2008, 19:50

@principessa78, moram malo da te ispravim normalan svet pije kafu iz šolja koje englezima služe za čaj
@voja, koliko vidim mi smo se na tebe prilično navikli, ali ruzmarin ide sa krompirom , jagnjetinom, paradajzom, ja ovde kuvam pa valjda znam!xexexe
Prijatno!

domaćica

voja | 17/04/2008, 20:42

Ne sumnjam ja u Vaše kulinarske sposobnosti, verovatno ste u pravu...sad vidite kako je meni, šta ja sve moram da progutam od moje žene...he,he...pozz.

sanjalice

sanjalice | 17/04/2008, 21:38

A meni muž baš juče pravio zeljanicu,ne znam šta ide u onu za žene,sigurno je nešto omanuo,ali nije bitno,priča je sjajna!

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

voja | 17/04/2008, 22:37

Hvala,šta da kažem, osim da pokuša ponovo, i ponovo...lično mislim da tu nije toliko do recepta koliko do upornosti...a i dešava se da se čovek vremenom zasiti...možda mu treba i Vaša pomoć da bi jelo uspelo...sad ko će ga znati...

Re: Dok srčem prvu jutarnju kafu ...

Nebojaa | 22/04/2008, 00:02

al ovo na kraju ti je najbolje....dok se nakrivo nasađeni političari guraju koga će da izabere zatovani narod, ti lepo preskačeš atletskim korakom i grvačkim zahvatom ideš da probaš ženinu vruću pitu...samo - kako ono beše, ona slavna rečenica Helmuta Kola.... pita je do bola!!! Samo uživaj, dobar ti je tekst.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb