Vojin blog

Dogodilo se na današnji dan ....

voja | 25 April, 2008 16:26

7:00.Doneo sam jaja iz prodavnice i dao ženi da ih ofarba.Pri tom sam joj napomenuo : - Nemoj kao što znaš, nego sa ovim jajima nežno.

7;15.Seo sam,srknuo kaficu i počeo da čitam novine.

- Kako se izbori približavaju, sve je više tuča stranačkih aktivista.Najnoviji incident, kada je na jednog aktivistu koji je lepio plakate pucao aktivista druge stranke, osudile su sve političke partije.A pošto se pomenuti incident dogodio noću, sumnja se da bi to mogao biti i povratak u mračne devedesete.Lično mislim da pored stranaka ovakve incidente bi trebalo da osude i sudovi, kako ovo njihovo saopštenje ne bi bilo još jedan pucanj u prazno.

- Policija je uspela da obezbedi '' zaštićenog svedoka'' koji je spreman da svedoči protiv ''duvanske mafije''.Sad jedni tvrde da su šverceri svoje ispušili,drugi opet da su oni glavni ''zdimili'', a treći da će tu još biti dima.A gde ima dima, ima i vatre, pa sam zato uzeo upaljač, upalio cigaretu ( ovu legalnu i oporezovanu) i pomislio kako mi je sada savest čista a pluća zadovoljna.

- U poslednje vreme mnogo hapse direktore raznih preduzeća, pa se ja već pomalo plašim i za grupu '' Direktori''.Doduše, kod ovih su malverzacije sa utajom poreza otkrivene tek kada su napravili vile na tri sprata.U akciji '' Pevac'' pohapšeni su proizvodjači živinskog mesa.O pomenutom pevcu ništa ne pišu, ali se zna da je akcija izvedena u cik zore, takoreći pre prvih petlova.Jer i naša policija zna da samo onaj ko rano rani, može svih 17 odjednom da zgrabi.Uhapšen je direktor '' Agroživa '' i još njih sedamnaest, sve sami direktori.Zamera im se da su u firmama koje uzgajaju piliće, iste očerupali.

- Pišu kako je g.Bubalo bio na čelu Ministarstva za poljoprivredu i privatizaciju kada se prodavala Luka Beograd, a da sada neće da se javi i da odgovori na neka pitanja koja bi mu novinari rado postavili.Još poručuju iz njegovog kabineta da će ministar na sva novinarska pitanja odgovoriti na nekoj od konferencija za štampu, verovatno onoj na kojoj će reći '' to nije tema ove konferencije''.Nit Luk jeo,nit Luk mirisao...a kažu da se luk oseća...

- Sa poligona '' Veliki alas '' kod Čente ukradena četiri tenka ( petom fali samo cev). To nije mogla neka sitna riba da uradi, mada se optužuju sakupljači sekundarnih sirovina.Mene lično brinu neke druge sirovine u vojsci(koje se dobro čuvaju),a koje se u tekstu ne spominju.Inače vojska prodaje i T – 55 po ceni od 130 evra po toni, pa ako uspem nešto da uštedim ovaj mesec, možda nešto i pazarim...

- Dalje pišu kako će 4.maja ispred Starog dvora na '' Svadbi za maštanje'', 400 parova reći sudbonosno '' da''.To će biti brak iz ljubavi.Doduše ništa ne pišu da li će 12.maja u zgradi preko puta biti '' Svadba za ne poverovati '', kao i to ko će potpisati predbračni ugovor.To bi bio brak iz računa.

                                          *****

- Farbaš li ta jaja?- pitam ženu.

- Mene nešto mrzi, zašto mora?

- Zato što mržnja ne može da pobedi ljubav!

- Ljubav!- ponovi žena i poče da pucketa prstima.- Kako si mudar.

- Zato što glupost ne može da pobedi mudrost. – nastavljam.

- Mudro- opet će ona – je li to istina?

- Zato što laž ne može da pobedi istinu.

- Istina, a i pravedno bi bilo – nadovezuje se.

- Zato što nepravda ne može da pobedi pravdu!

 

Beograd  25.04.2008 god.

 

 

                                 ******

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb