Vojin blog

Dogodilo se na današnji dan ....

voja | 29 April, 2008 17:13

7:00 – Iako ima još dva dana do Pvomajskog uranka, jutros sam uranio da pročitam šta ova naša objektivna i nepristrasna štampa piše o najnovijim vestima iz sveta a i šire tj. ovde kod nas...

- Srknuo sam prvu jutarnju kaficu pa počeo...

- Ono što mi je prvo privuklo pažnju, svakako je vest da je g.Subotiću došao '' crni petak '' kada je juče u ponedeljak uhapšen u Moskvi, pišu ove današnje novine od utorka.Mislim, mogli su malo i da usklade te termine, da to na nešto liči.Advokat g.Subotića je izjavio još u četvrtak, da je njegov klijent već ranije odlučio da se pojavi na sudjenju u Beogradu, verovatno čim dobije politički azil u Rusiji.

- Posle incidenta sa aktivistom LDP – a, direktor RTS – a je izjavio kako će i on tražiti da ga policija čuva.- Ako mogu policajci da čuvaju Čedu i Bebu onda mogu i mene – kaže Tijanić.Čedo moje, mislim se ja, logično je da treba čuvati Bebu ali čuvati odraslu osobu o trošku ovog društva, smatram da je neozbiljno.

- Čitam dalje, kako su tokom jučerašnjeg dana pojedini političari pokazali nevidjeni čin lične hrabrosti i rešili da se spuste medju običan svet.Trolejbusom 22L, sa običnim svetom provozali su se nekoliko stanica predsednik Srbije i g.Dinkić.Oni su se kroz razgovor sa putnicima interesovali koji su njihovi životni problemi i kako žive.Na žalbu jednog starijeg gradjanina da teško živi, predsednik mu je ponudio svoje mesto, ali koliko sam shvatio iz daljeg teksta, ne njegovo mesto predsednika Srbije, nego mesto na kome je do tada sedeo, pa se se pretpostavlja da će dotični i dalje teško živeti.

- Reciklaža je naša šansa, tvrdi ministar Saša Dragin ( nije u srodstvu sa Sašom i Dragom Mašin), ako hoćemo da rešimo naše ekološke probleme.Potpuno se slažem sa ministrom za zaštitu životne sredine, jer ovoliko zagadjenje životne sredine, traži jedno kolektivno pročišćenje.

- Promocija poštanskih markica sa likom Ane Ivanović i Jelene Janković, koja je juče trebalo da se održi u skupštini Beograda odložena je do daljeg.Nezadovoljstvo naših teniserki izazvala je činjenica da marke nemaju istu dinarsku vrednost,pa u svom protesnom pismu traže da se marke ponište i štampaju nove.Po cenovniku PTT – a, Novak se najbolje kotira sa 46 din. po jednom primerku ( gde mu nadjoše onih šest, što ga ne zaokružiše na pedeset).Odmah iz njega je Ana sa 40 dinara, dok je u stopu prati Jelena sa deset dinara manje vrednom markom.30 dinara vredi i Zimonjić, dok je Janko skoz degradiran na 20 dinara, tako da dva Janka vrede kao jedana Ana, ili ako vam je lakše da računate, Janko i Zimonjić vrede kao jedan Novak.A može doći i do neželjene scene, da Zimonjić kaže Janku, ja sam  za tebe marka.Eh, ko će se tu snaći.Samo da je ova ideja sa markama dobra u to nema sumnje, jer su teniseri doprineli odredjenom ugledu naše zemlje.Inače, ja bih i naše političare stavio na marke, a vrednost istih bi takodje formirao shodno ugledu koji su doneli našoj zemlji, pa bi se te marke kretale u rasponu od 1 do 5 dinara.I onda sa zadovoljstvom kažete poštanskom službeniku:

- Daj mi marku sa Veljom Ilićem, hoću ovo iz Beograda da šaljem za Čačak...pa da...

Komentari

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

sanjarenja56 | 29/04/2008, 17:28

Vojo, sve si bolji:) Počinje da biva zadovoljstvo čitati dnevne novosti. Znaš šta, prestaću da čitam novine (i uštedeti na njima), i svaki dan ću pročitati tvoje dnevne novosti!

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

vladica | 29/04/2008, 18:12

Vojo ozbiljno si ugrozio tvoja pisanja po novinama, tamo će ljudi prestati da te čitaju , kad te nanjuše na blogu ... pa ti vidi :))

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

lilanina | 29/04/2008, 19:20

Bas uzivam svaki put...Cudo jedno kako mislimo isto...to me vec pomalo brine - svi ce reci da nemam svoje misljenje :)))

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

domacica | 29/04/2008, 19:27

nadam se da si u poslednjoj rečenici o vrednosti maraka zbog žurbe stavio 1 do 5 dinara umesto-ni 5 para.
Prijatno!

sanjarenja

voja | 29/04/2008, 20:24

Hvala, hvala...ma nisam uvek dobar, to zavisi od samih vesti a ponešto i od mene...mada objektivno, moje su zanimljivije od zvaničnih...he,he...neki put pomislim, kad bi se ovako objavljivale vesti, koji bi to bio humor...mislim da bi tiraži bili monogo veći nego sad...

Vladica

voja | 29/04/2008, 20:27

E, ako mi veruješ, umesto sve ovo da iskoristim i pošaljem za Blic i Radio Beograd ( tu me objavljuju ponekad), ja ništa...sve stavim na blog..neki put me mrzi, a neki put zaboravim...a zaboravih da napišem da sam jutros u srećku dobio opet dvd film...izgleda da samo to dele...

sanjalice

sanjalice | 29/04/2008, 20:31

Ja odavno ne čitam novine,ali ove tvoje ne propuštam!

lilanina

voja | 29/04/2008, 20:31

Nije dobro da misliš ko ja, onda će ti se svi smejati( bar dok čitaju tekstove)...he,he...ja to još nekako i podnosim, šta ću, sam sam to izabrao...a za tebe bi to možda bilo nešto novo...:)))

domaćica

voja | 29/04/2008, 20:33

Pa da, štamparska greška..ko sad to da ispravlja, ja mislim da se to podrazumeva...pozz.

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

vladica | 29/04/2008, 20:35

vojo , copy/paste pa objavi u Blicu i na radio Beogradu i javi da proverimo tekst :)

sanjalice

voja | 29/04/2008, 20:36

E dosta je bilo čitanja za džabe...od sada i ove moje vesti imate da plaćate...tri osmeha po svakom napisanom redu...pa da...mislim da je to u redu..

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

voja | 29/04/2008, 20:40

ma u Blicu ja to objavim na njihovom sajtu na Forumu, tamo imam ovu istu rubriku ( juče su joj promenili naziv, kao ne može da se zove '' dogodilo se...'' jer ta rubrika već postoji)...nego sam mislio da dosta ovih štosova mogu da iskoristim kao aforizme i komentare...pa oni one najbolje sutra dan objave u novinama...već su mi tako objavili desetak ali sam prestao da im šaljem...

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

lilanina | 29/04/2008, 20:49

Nije mi zao da budem istomisljenik sa pametnim covekom pa makar mi se i smejali.
Ovaj zdrav smeh na blogu mi uvek prija a oni sazaljivi tipa ''vidi budale jos veruje u nesto'' ionako dolaze od onih koji nisu raja....
E...i da platim...valja se
:-) :-) :-)

lilanina

voja | 29/04/2008, 20:58

Svidja mi se kako razmišljaš...pozitivna si...uvek kažem, ako sam svojim pisanjem uspeo da izmamim bar jedan osmeh nisam se džabe mučio...a tek tri...isplatilo se...

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

Baladasevic | 29/04/2008, 21:36

Postovani koleza moram da te malo ispravim. Markice sa likom politicara NIKAKO ne bi prosle, posto bi bile upljuvane sa prednje strane. Kao drugo, ne mogu da verujem da jos niko nije napravio toalet papir sa likovima politicara. Mislim da bi same stranke stampale papir sa likovima konkurentskih stranaka. Radile bi fabrike i dan i noc, i onda bi i narod shvatio, kad se i radovao sto politicari toliko .... pa treba papira mashala.

Baladašević

voja | 29/04/2008, 22:03

To me jedan pitao na jednom drugom sajtu, da li bi se marke sa političarima pljuvale a sa teniserkama lizale...odgovorio sam da za političare nisam siguran a za teniserke ne smem ništa da kažem, jer neki tvrde da imam mnogo dugačak jezik...a za papir, to je originalna ideja...samo, postavlja se pitanje autorski prava...opet bi oni naplatili svoj lik i delo...

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

shadow | 30/04/2008, 02:05

U Srbiji nista novo.

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

Pinokio | 30/04/2008, 11:00

E, ja sakupljam markice : ))
I, Vojo, citam komentare : )) brezobrazan si, be!

Re: Dogodilo se na današnji dan ....

shadow | 30/04/2008, 11:38

Sto se markica i pljuvanja tice, odavno nisu u modi pisma, zamenili su ih SMS/ovi i mejlovi, aktuelna su, jos uvek, samo sluzbena iposlovna pisma tkao da ce se oni medjusobno pljuati ko i do sad.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb